Goodbye, school. x

Greeting Text

*Bakar baju sekolah*


Haaaaa. Spm sudah tamat. Rest in peace school days. Tapi aku rindu kawan. To be specific, aku rindu kenangan. Sesuatu yang aku rasa kita semua tak akan dapat semula kecuali kau ada mesin putar masa sebiji di rumah. Gambar. Satu-satunya bukti kenangan-kenangan itu semua adalah real


aku rasa ini masa kelas tambahan agama Ustaz Azizi masa cuti 


study group bio



masa ambil buku rekod









lelaki 5 Amanah 


waktu paling heaven diorang ni waktu PJ



kawan siapa pun aku tak tahu lah


ini gabung 5A ada 5B pun ada


yang ni semua 5A tapi tak semua masuk dalam gambar. 






us girls. dari kanan: Syuhada Elma aka my chemistry bond, Riska Fadillah aka ozzy, Nurul Izzah aka si cengeng, Nurshafikah Nazirah aka si boros, Nurul Amirah aka zirafah & Nurizyani aka pelawak-tapi-tak-banyak-orang-tahu. 





setiap satunya ada peranan tersendiri. 


tak sedar masa sekolah pandang sebelah mata ja sekolah tu, lepas keluar baru sedar cantik jugak sekolah smk tawau ni kan. dikelilingi tumbuhan, pegi mana-mana semua nampak pokok. 


tuition dengan Coach sebelum paper Admaths 2







kuikuikui




Untuk kami 7:

Jujur aku rasa persahabatan ini terlalu kuat untuk di-selamat tinggal-kan. Aku rasa persahabatan kita ini ialah persahabatan yang terbaik aku pernah ada. Kerana di setiap salah silap ku, aku tahu akan ada satu dua orang yang akan tegur. Setiap kita-kita ini ada jiwa yang berlainan, maka kita saling melengkapi. Tipu kalau aku bilang kita tidak pernah bergaduh, pernah tapi sekejap cuma kerana masing-masing tidak tahan. Tipu kalau aku bilang kita semua sayang satu sama lain setiap masa, tidak, tapi kita cari sesuai juga setiap satu masa itu. 


Selama dua tahun ini 2012/2013, aku tak tahu sudah berapa kali kita jumpa. Di sekolah, kelas selepas sekolah, setiap study group, kelas tambahan luar, keluar jalan, semuanya aku lakukan dengan kalian. Kebanyakan waktu ku habis dengan kalian. I miss the fights about who's going to canteen to buy the food, I miss the ''teman aku pegi tandas weh'', I miss the meals we share from home, I miss the funny way of us picking who's going to be the Imam & the Iqamah's turn, I miss the inside jokes, I miss the way we remind each other about Allah, I miss the way we teases each others' IC photo, I miss the way we protect each other, I miss the way we took pictures, I miss the way we fight for arrangement in line in Monday assembly, I miss everything. Its been too much memories that I can't remember some. 


 Mungkin sebab itulah, setiap kali kita ucap ''see you'' atau ''bye'', I don't really believe its the last time. I know we'll see each other again. Soon. Maybe after this, we'll make more memories, just not in school. We are growing up, I know. So lets grow up together. Hoping we'll stay friends forever. 


My classmates. Well. What can I say, I have the best classmates ever. 2 years we've been together and I could not hope for better classmates. Unlike other classes, we're more like family. We haven't done farewell party because deep down we all know we're seeing each other again in the future. We support each other like a real family. 5 Amanah jjang!!!



p/s: kelmarin baru habis keluar tengok movie dengan classmates ni, movie Permainan Lapar: Mengejar Api-Apian.




You Might Also Like

0 comments